Фото: Pixabay

Біженці отримають грошові виплати від Швейцарії за повернення в Україну: названо суми

Українські біженці можуть отримати заохочувальну допомогу від Швейцарії у розмірі від 1000 до 4000 доларів. Для цього людям потрібно повернутися на батьківщину.

Про це повідомляє SwissInfo з посиланням на звіт уряду країни.

Згідно з наявною інформацією, влада планує скасувати статус тимчасового захисту "S" у 2024 або 2025 роках. До цього часу приблизно 70 тисяч українців зможуть повернутися додому, 80% з них добровільно.

Решта 20%, або 14 тисяч осіб, чекали б закінчення строку перебування. В уряді також зазначають, що чим довше перебування у Швейцарії, тим менша ймовірність того, що людина захоче виїхати за власним бажанням. Крім того, після п’яти років безперервного перебування вони могли б отримати швейцарський дозвіл "B", дійсний протягом п’яти років.

Швейцарські чиновники дійшли висновку, що необхідно зробити все можливе для заохочення добровільних від’їздів. Для цього план передбачає часові рамки від шести до дев’яти місяців.

Також розглядається початкова фінансова допомога, щоб заохотити людей не чекати закінчення терміну для виїзду. Зазначені суми коливаються від 1000 до 4000 швейцарських франків (1090 і 4355 доларів США) франків на особу залежно від фази від’їзду.

Нагадаємо, естонська рада у справах біженців збільшила виплати для українців. Тепер розмір допомоги становить 3600 гривень на місяць (раніше було 2200 гривень). Допомогу виплачуватимуть мешканцям шести прифронтових областей України.

Раніше повідомлялось, що вже з січня 2024 року українські біженці у Польщі можуть втратити виплати. Про це вже почали заявляти у польському уряді, а самі мешканці країни частково підтримують таке рішення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.10.2023 11:48