Фото: Twitter Ентоні Блінкена

Блінкен пояснив значення "справедливого та стійкого миру" для України

Глава Держдепу Ентоні Блінкен заявив, що Сполучені Штати Америки та інші країни Заходу хочуть для України справедливого та стійкого миру. На думку Блінкена він має відображати принципи Статуту ООН та не залишати умов для повторення агресії.

Про це держсекретар США розповів під час заходу в The Atlantic у Вашингтоні.

"Справедливий в тому сенсі, що він відображає основні принципи, які лежать в основі Статуту ООН — територіальна цілісність, суверенітет, незалежність України. Довготривалим у тому сенсі, що ви хочете бути впевненими, що якщо ви досягаєте миру, ви не залишаєте умови, які дозволять цій агресії повторитися через рік, через два, через п’ять років. Ось такі дві речі. Це два орієнтири", — сказав він.

Водночас Держсекретар наголосив, що українці самі мають прийняти фундаментальні рішення про те, яким вони хочуть бачити своє майбутнє.

Голова Держдепу також прокоментував можливість того, що з часом між Україною та США можуть виникнути розбіжності щодо бачення справедливого закінчення війни.

"Ми були і будемо тісно пов’язані між собою. І президент неодноразово говорив, що це рішення мають приймати українці. Нічого про Україну без України — це залишається головним орієнтиром того, що ми робимо", — наголосив Ентоні Блінкен.

Нагадаємо, Ентоні Блінкен на початку вересня відвідав Україну. Він побував у Києві, відвідав прикордонників, а також їздив до Ягідного, що на Чернігівщині. Саме там росіяни під час окупації у березні 2022 року понад місяць утримували 300 українців — переважно жінок, дітей та людей похилого віку — та використовували їх як живий щит

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.09.2023 00:10