Фото: Twitter Ентоні Блінкена

"Україна готова вести переговори з Росією": Ентоні Блінкен зробив гучну заяву

Україна готова вести переговори з Російською Федерацією, якщо Кремль виступить з такою пропозицією. Водночас Сполучені Штати Америки вірять у кінцевий успіх Києва.

Таку заяву зробив держсекретар США Ентоні Блінкен, пише ABCnews. За його словами, російський диктатор Володимир Путін не подає жодних ознак готовності брати участь у якісній дипломатії.

"Щоб танцювати танго, потрібні двоє, і поки що ми не бачимо жодних ознак того, що Путін зацікавлений у змістовній дипломатії. Якщо він це зробить, то, я думаю, першими вступлять у бій українці, а ми будемо слідом за ними. Усі хочуть, щоб ця війна закінчилася", — сказав Блінкен.

Держсекретар США також наголосив, українці "борються за свою країну, за своє майбутнє, за свою свободу". Саме тому Блінкен впевнений у кінцевому успіху України.

Нагадаємо, Ентоні Блінкен під час візиту до Києва 6 вересня прокоментував контрнаступ ЗСУ. Він заявив, що прогрес українських військових бачать усі партнери й "це дуже, дуже обнадіює".

Також Ентоні Блінкен 7 вересня зустрівся із головою Державної прикордонної служби України Сергієм Дейнекою та побував на позиціях українських прикордонників.

Варто відзначити, що Сполучені Штати Америки 6 вересня виділили для України новий пакет допомоги, вартість якого сягає понад один мільярд доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.09.2023 21:22