Фото: Ентоні Блінкен. Джерело – Офіс президента України

Ентоні Блінкен прибув до Києва: у Reuters назвали причину візиту

У вівторок вранці, 14 травня, державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен прибув до Києва. Метою візиту високопосадовця є демонстрація солідарності з Україною на тлі масованих російських бомбардувань на північно-східному кордоні країни.

Про це повідомляє Reuters.

У виданні відзначили, що Блінкен прибув до Києва в рамках першого візиту в Україну високопосадовця з того часу, як у квітні Конгрес прийняв давно відкладений пакет військової допомоги державі на суму 61 мільярд доларів.

Поїздка, що раніше не розголошувалась, спрямована на те, щоб продемонструвати солідарність США з Україною, яка щосили намагається відбити важкі російські бомбардування на своєму північно-східному кордоні.

Блінкен, який прибув до Києва поїздом рано вранці у вівторок, сподівається "надіслати сильний сигнал впевненості українцям, які, очевидно, переживають дуже важкий момент", сказав американський чиновник, який поінформував репортерів, які подорожують із Блінкеном, на умовах анонімності.

"Завдання держсекретаря тут насправді полягає в тому, щоб поговорити про те, як наша додаткова допомога здійснюватиметься таким чином, щоб допомогти зміцнити їхню оборону і дати їм можливість все частіше брати на себе ініціативу на полі бою", — сказав чиновник.

За словами неназваного чиновника, артилерія, ракети великої дальності, відомі як ATACMS, та перехоплювачі ППО, схвалені президентом Джо Байденом 24 квітня, вже досягли українських сил. Блінкен, як зазначає посадовець, запевнить українських чиновників, включаючи президента Володимира Зеленського, у незмінній підтримці США та виступить із промовою, присвяченою майбутньому України.

Київ уже кілька місяців відстає на полі бою, оскільки російські війська повільно просуваються вперед, переважно на Донеччині, користуючись нестачею українських військ та артилерійських снарядів. Російські сили мають значну перевагу в живій силі та боєприпасах.

Раніше державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен заявив, що Збройні сили України зможуть ефективно утримувати лінію фронту на Сході.

Варто зазначити, що недавно Україна провела четвертий раунд переговорів зі Сполученими Штатами Америки. Йшлося про підписання двосторонньої угоди про гарантії безпеки. За словами керівника Офісу президента Андрія Єрмака, у планах — фіналізувати укладання двосторонньої безпекової угоди вже цього місяця.

Ще 10 травня президент США Джозеф Байден повідомив про виділення Україні нового пакету військової допомоги на 400 мільйонів доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 14.05.2024 06:44