Фото: Офіс президента

Чи здатна Україна втримати лінію фронту: заява Блінкена

Державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен заявив, що Збройні сили України зможуть ефективно утримувати лінію фронту на Сході.

Відповідну заяву він зробив в інтерв'ю CBC News.

На думку Блінкена, загострення ситуації на Харківщині "це ціна багатомісячної затримки із затвердженням додаткового бюджетного запиту й відправкою озброєння в Україну".

"Ми робимо все можливе, щоб прискорити надання цієї допомоги. Європейці роблять те ж саме. Я переконаний, що Україна здатна ефективно втримувати лінію фронту на Сході", — наголосив він.

Водночас Держсекретар США запевнив, що Україна може користатися перевагами, досягнутими в Чорному морі, "годуючи світ" так, як це було до широкомасштабного вторгнення РФ та "тримати російські сили під загрозою, зокрема й у Криму, щоб їм було важче продовжувати агресію".

"Для цього ми надаємо озброєння, але це складний момент. Ми нікуди не дінемося, як і понад 50 країн, які підтримують Україну. Ця допомога триватиме, і якщо Путін думає, що зможе пережити Україну, пережити її прихильників, то він помиляється", — зауважив Блінкен.

Нагадаємо, раніше Державний департамент США схвалив пропозицію термінового продажу Україні трьох реактивних артилерійських систем HIMARS. Їх вартість — приблизно 30 мільйонів доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.05.2024 22:25