Фото: Ентоні Блінкен. Джерело – Офіс президента України

Блінкен та Кемерон провели предметну розмову щодо України: про що домовились політики

У вівторок, 2 січня, відбулась телефонна розмова між державним секретарем США Ентоні Блінкеном та міністром закордонних справ Великої Британії Девідом Кемероном. Лідери, зокрема, обговорили подальші зусилля двох держав на допомогу Україні в її захисті від агресії Російської Федерації.

Відповідне повідомлення з'явилось на сайті Держдепартаменту США.

Блінкен та Кемерон також поспілкувались на тему колективних багатосторонніх дій з протидії загрозам глобальним інтересам, що виникають через напади підтримуваних Іраном хуситів на комерційні судна в Червоному морі.

Водночас сторони торкнулися конфлікту між Ізраїлем і ХАМАС: вони обговорили необхідність запровадження ефективнішого захисту цивільного населення і доставлення гуманітарної допомоги цивільному населенню в Газі.

Нагадаємо, за даними Інституту вивчення війни, припинення допомоги Заходу, швидше за все, призведе до остаточного падіння спроможності України стримувати російську армію. Нинішня позиційна війна в Україні не є стабільною тупиковою ситуацією, оскільки теперішній нестабільний баланс може легко змінитися в будь-якому напрямку рішеннями, прийнятими на Заході.

Раніше виконавча влада США запевнила, що підтримує Україну, але остаточні рішення має ухвалювати Конгрес. Законодавці повинні визначатися, оскільки українцям потрібна допомога, бо на них чекає важка зима.

Своєю чергою державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що Україна повинна міцно стояти на ногах у військовому та економічному плані на тлі наявних викликів. Саме таку стратегію намагається реалізувати влада США спільно з союзниками, щоб Київ не залежав від підтримки країн-партнерів у майбутньому.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 03.01.2024 06:14