Фото: Генштаб ЗСУ

Україна не зможе стримувати російську армію без допомоги Заходу: висновок ISW

Припинення допомоги Заходу, швидше за все, призведе до остаточного падіння спроможності України стримувати російську армію. Нинішня позиційна війна в Україні не є стабільною тупиковою ситуацією, оскільки теперішній нестабільний баланс може легко змінитися в будь-якому напрямку рішеннями, прийнятими на Заході.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

За даними аналітиків, продовження допомоги Заходу у сфері безпеки, яка дасть українським силам можливість відображати поточні та майбутні наступальні зусилля Росії та звільняти більше українських територій, є єдиним курсом дій у цей час, який може зробити нездатність Росії досягти путінських цілей.

Нездатність російських операцій в Україні досягти максималістських цілей президента Росії Володимира Путіна поки не є постійною умовою, і лише підтримка України з боку Заходу, що триває, може гарантувати, що вони залишаться недосяжними. 

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив 20 грудня, що Путіну вже не вдалося досягти своєї головної мети — "стерти Україну з карти та включити її до складу Росії". Російським військовим не вдалося змусити Україну капітулювати. Максималістські цілі Путіна замінити українську владу на уряд, прийнятний для Кремля, під завуальованими закликами до "денацифікації", мають на меті зруйнувати здатність України протистояти будь-яким майбутнім вимогам Кремля під закликами до "демілітаризації" та заборонити Україні право обирати своє власне дипломатичне та військове партнерство під закликами "нейтралітету".

Раніше заступник начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони Вадим Скібіцький заявив, що країна-агресорка здатна щоденно мобілізувати на фронт 1000-1200 осіб.

Нагадаємо, російський диктатор Володимир Путін заявляв, що у країни-агресорки нібито немає потреби мобілізувати до лав армії нових чоловіків. Путін зазначив, що у Росії вже було призвано 300 тисяч осіб, з яких 244 тисячі нібито перебувають на війні з Україною, яку кремлівський диктатор називає "спеціальною військовою операцією".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.12.2023 05:55