Фото: Geo News

Близько 200 поранених та 40 загиблих: у Пакистані під час мітингу пролунав вибух

У неділю, 30 липня, на північному заході Пакистану під час мітингу пролунав вибух. Близько 40 людей загинули та ще 200 постраждали.

Про це повідомляє Geo News.

Зазначається, що вибух стався о 16:00 на зібранні консервативної партії Джаміат Улема Іслам-Фазл, яка відома своїми зв'язками з жорстким політичним ісламом. За даними місцевої поліції, вибух стався через те, що смертник підірвав бомбу з 10 кілограмами вибухівки.

Тимчасовий міністр інформації Ферозе Джамал Шах Какакхель розповів, що понад 200 людей отримали поранення під час вибуху. Також щонайменше 40 людей загинули. Наразі відбуваються слідчі дії, лікарі намагаються надати медичну допомогу постраждалим.

Водночас Reuters припускає, що до цього теракту може бути причетна організація "Техрік-і-Талібан Пакистан" (ТТП), яка присягнула на вірність руху Талібан, який захопив владу в Афганістані у 2021 році.

У виданні також зауважили, що напади з боку ісламістських бойовиків у Пакистані відновилися з минулого року, коли було порушено перемир’я між рухом ТТП та офіційною владою. Однак більшість нещодавніх нападів були спрямовані на сили безпеки та об’єкти, а не на політичні зібрання.

Нагадаємо, 27 липня повідомлялося, що військові у Нігері на національному телебаченні оголосили про повалення президента Мохамеда Базума, який був демократично обраним главою держави. Він був союзником України в Африці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 30.07.2023 21:14