Фото: росЗМІ

Bloomberg написав про "готовність Путіна до переговорів": деталі

Напередодні агенція Bloomberg опублікувала матеріал, у якому стверджується, що президент Росії Володимир Путін "зондує ґрунт" на предмет готовності Сполучених Штатів Америки до переговорів про припинення війни в Україні. Матеріал оприлюднено без авторства.

Так, Bloomberg, посилаючись на "двох людей, близьких до Кремля", вказує, що російський диктатор "непрямими каналами дає зрозуміти, що відкритий до дискусії, зокрема, можливо, щодо майбутніх домовленостей про безпеку в Україні".

Джерела агенції нібито повідомили, що наприкінці 2023 року американським високопосадовцям було передано "сигнали" про готовність Путіна до переговорів "через посередника, ім'я якого не було вказано".

"Вони зазначили, що Путін, можливо, готовий розглянути можливість відмовитися від наполягання на нейтральному статусі України й навіть, зрештою, прийняти можливе членство Києва в НАТО", — пише Bloomberg.

Видання опитало американських чиновників, зокрема поспілкувалося із представницею Ради нацбезпеки Білого дому Едрієн Вотсон. Вони поінформували, що їм невідомо про існування "сигналів" від Путіна, до того ж не спостерігається й готовність диктатора до початку будь-яких переговорів.

У матеріалі Bloomberg робить припущення, що такі інформаційні заяви покликані "посіяти розбрат серед партнерів України, ізолювати Київ і підірвати зусилля українського лідера Володимира Зеленського, спрямовані на те, щоб заручитися підтримкою його "формули миру", яка передбачає повне виведення російських військ".

У цьому контексті агентство згадало й тему труднощів з ухваленням додаткової допомоги для України в Конгресі США та в Європейському Союзі.

Як відомо, подібний матеріал — не перший, де просувається ідея про нібито готовність Росії до переговорів. У грудні 2023 року The New York Times опублікував статтю із посиланням на джерела, у якій вказувалося, що Путін нібито готовий до укладання "перемир’я", якщо Київ і Захід визнають російськими незаконно окуповані території України.

Нагадаємо, 14 грудня торік Путін заявив, що війна проти України закінчиться тільки тоді, коли "його армія досягне всіх своїх цілей". Зокрема, Путін і досі марить провести "денацифікацію" на території УкраїниКрім того, Путін заявив, що Україна вже нібито майже не виробляє зброї й скоро залишиться без допомоги Заходу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 26.01.2024 01:27