Фото ілюстративне. Джерело: "Суспільне"

Бої на вулиці Центральній: у ЗСУ розповіли про ситуацію в Торецьку

Ситуація в Торецьку Донецької області змінюється буквально щогодини. Російські війська продовжують просування вулицею Центральною міста, де тривають запеклі бої.

Про це заявила речниця оперативно-тактичного угруповання "Луганськ" Анастасія Бобовнікова в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"Ситуація незмінна - ми стримуємо ворога на вулиці Центральній... Однак бої в місті дуже динамічні. Десь вони заходять, і ми їх знищуємо та відкидаємо, десь вони можуть захопити якийсь під’їзд, і ми так само їх відкидаємо. Тому ситуація дуже сильно відрізняється там буквально за години", — зазначила вона.

Бобовнікова додала, що росіяни намагаються штурмувати позиції українських військ не лише в Торецьку, але й у районі Часового Яру, Нью-Йорка та на Сіверському напрямку.

За словами речниці, російські війська здебільшого застосовують тактику малих груп і рідко використовують техніку.

"Переважно вони намагаються штурмувати маленькими групками по три-чотири-п’ять осіб, які зазнають значних втрат. Хтось тікає, хтось повертається назад, і вони знову та знову нас штурмують", — зауважила Бобовнікова.

Вона додала, що проти українських військових воюють кадрові піхотні частини російської армії, спецпідрозділи й артилерія.

Нагадаємо, вчора речник Національної гвардії України Руслан Музичук розповідав, що ситуація навколо Торецька Донецької області залишається складною. Окупанти намагаються просунутися в Торецьк Донецької області з його південних і південно-східних околиць. Також рашисти наступають у районах Нью-Йорка та Неліпівки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.10.2024 15:49