Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

Бої тривають: у ЗСУ спростували захоплення окупантами Табаївки на Харківщині

На Куп’янському та Лиманському напрямках за минулу добу українські воїни відбили десять ворожих атак. Бойові дії відбуваються у районах Синьківки, Табаївки, Тернів та Ямполівки. Тому немає мови про захоплення Табаївки, як це розповідають деякі інформаційні ресурси.

Про це розповів начальник служби зв'язків із громадськістю командування Сухопутних військ Збройних сил України Володимир Фітьо в ефірі телемарафону "Єдині новини". Він спростував інформацію про захоплення населеного пункту Табаївка.

"У смузі відповідальність ОСУВ "Хортиця" — лінія фронту активна. Ворог намагається наступати на усіх напрямках. Це Куп'янський, Лиманський, Бахмутський", — зазначив військовий.

За його словами, те, що противник заявляє, що захопив Табаївку, не відповідає дійсності. Неподалік від цього населеного пункту тривають бої.

Він зазначив, що за минулу добу ворог застосував 18 дронів-камікадзе по українських захисниках, здійснив 700 артилерійських і мінометних обстрілів.

"Ми знищили 229 окупантів і 84 одиниці військової техніки, чотири танки та сім бойових машин піхоти саме на цьому напрямку", — додав речник.

На Бахмутському напрямку відбито чотири атаки поблизу Богданівки, Іванівського та Кліщіївки.

За словами Фітя, 29 дронів-камікадзе застосовано по позиціях українських захисників, здійснено 613 артилерійських та мінометних обстрілів.

"128 членів особового складу рашистів знищено, а також 45 одиниць військової техніки, серед яких танк, бойова машина піхоти, міномети, пункт управління БпЛА", — наголосив він.

Фітьо акцентував, що станом на 28 січня противник у смузі відповідальності ОУСВ "Хортиця" втратив 169 танків, 326 бойових броньованих машин, 286 гармат та мінометів.

"Наші захисники перебувають в активній обороні. За кращої нагоди, звичайно, переходять до атакувальних дій, покращують свої тактичні становища. Тому якихось важливих успіхів ворога на напрямку ОСУВ "Хортиця" немає", — підсумував військовий.

Нагадаємо, раніше американський Інститут вивчення війни повідомляв, що російські війська, ймовірно, захопили Табаївку Харківської області, просунулися на захід від Кремінної. Натомість українські бійці витіснили російські війська з ресторану "Царське полювання" в Авдіївці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.01.2024 12:59