На фото: Жозеп Боррель. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Боррель заявив, що не всі країни готові дозволити Україні бити вглиб російської території

Країни Заходу повинні дозволити українській армії завдавати ударів вглиб Російської Федерації переданим озброєнням. Проте одностайної згоди з цього питання у союзників наразі немає.

Таку заяву за підсумками його участі у Генасамблеї ООН зробив глава дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель.

"Я повторив заклик дозволити Україні завдавати ударів західною зброєю по аеропортах та пускових майданчиках на території Росії. Нехай Україна вражає лучників, а не тільки стріли! Поки що не всі згодні з цим заходом", — сказав він.

Боррель також нагадав, що західні країни пообіцяли підтримувати Київ всім, чим знадобиться, і доти, доки це буде необхідно. При цьому глава європейської дипломатії звернув увагу, що "енергетичний фронт" буде вирішальним цієї зими.

Нещодавно канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що Німеччина поки не надаватиме дозвіл Україні на удари в глиб території країни-агресорки Росії.

Нагадаємо, раніше видання La Repubblica повідомляло, що Олаф Шольц прагне примусити Україну до миру з країною-агресоркою Росією за будь-яку ціну. Для цього він навіть розробляє спеціальний "мирний план", який передбачає передачу частини української території Москві.

Речник Міністерства закордонних справ Георгій Тихий прокоментував так званий "мирний план" Шольца та заявив, що Київ має свою чітку позицію щодо завершення війни з Росією. Зокрема, завершення війни можна досягти лише впровадити Формули миру.

Своєю чергою голова опозиційної німецької партії "Християнсько-демократичний союз" Фрідріх Мерц заявив, що німецький канцлер Олаф Шольц допомагав Україні не програти війну проти Російської Федерації. При цьому він не прагнув зробити так, щоб Київ здобув перемогу у бійні, яку розв'язала Москва.

Раніше глава міністерства закордонних справ Німеччини Анналена Бербок висловилася за використання Україною далекобійної зброї. За її словами, Київ повинен мати можливість використати ці методи для самооборони.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.09.2024 22:17