Фото: "Мілітарний"

"Боєприпаси потрібні вже": Польща закликає ЄС закуповувати снаряди для України по всьому світу

Польща переконує партнерів в ЄС у потребі спільної закупівлі боєприпасів за межами Євросоюзу. Снаряди Україні потрібні вже зараз, а в Європі їх недостатньо.

Про це прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький сказав в інтерв’ю RMF FM.

"У Брюсселі це такий собі секрет Полішинеля, що в Європі немає боєприпасів. З іншого боку, у світі є кілька регіонів, зокрема Південна Корея та Ізраїль, де таких боєприпасів набагато більше. Тому я розраховую на те, що наші спільні дискусії з Єврокомісією, кількома ключовими країнами, Німеччиною та Францією, призведуть до швидкого отримання боєприпасів, тому що Україна потребує їх тут і зараз", — заявив Моравецький.

В ЄС наразі вважають, вигідні контракти на боєприпаси та амуніцію повинні йти європейським фірмам.

"Я буду переконувати їх, тому що боєприпаси потрібні дуже швидко. Оскільки ми не маємо таких боєприпасів тут, в Європі, в достатній кількості, ми повинні купувати їх ззовні, так само, як Польща зараз купує суперсучасну зброю К2, К9 і Abrams з-за кордону", — зазначив прем’єр Польщі.

20 березня 17 країн Євросоюзу та Норвегія досягли згоди на надання Україні одного мільйона артилерійських боєприпасів протягом 12 місяців.

Нагадаємо, 8 березня повідомлялося, що західні партнери вдвічі збільшили об’єми військової допомоги за останні три місяці. Українську армію готують до весняного контрнаступу.

Додамо, 3 березня США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні. Американці виділили на новий пакет 400 млн доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 25.03.2023 16:38