Фото: Дмитро Кулеба. Джерело: МЗС

"Бракує фінального зеленого світла": Кулеба закликав союзників нарешті передати обіцяні додаткові Patriot

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба після останніх масованих обстрілів Російської Федерації по Україні звернувся з емоційною заявою до західних партнерів. Він закликав союзників передати раніше обіцяні системи Patriot.

Як пише "Європейська правда", перед неформальною зустріччю міністрів закордонних справ ЄС у Брюсселі у спілкуванні зі ЗМІ український посадовець заявив, що деякі обіцяні Києву системи Patriot затримуються.

Кулеба нагадав, що Україна попросила про додаткові Patriot у західних партнерів ще у квітні. Загалом, за його словами, "відбувся гарний прогрес", але деякі системи досі не поставлені.

"Закликаю усі країни, які пообіцяли Patriot місяці тому, нарешті поставити їх. Вони є, вони готові, бракує тільки фінального "зеленого світла". Якими б не були причини, вже час це зробити. Ми входимо в осінь. І в понеділок ми побачили, як буде діяти Росія", — наголосив міністр.

Посадовець додав, що на зустрічі міністрів закордонних справ ЄС у Брюсселі планує говорити "про стурбованість України проблемою з тим, що між обіцянкою певної військової допомоги та її фактичним наданням може проходити чимало часу і за таких умов неможливо чітко планувати дії на полі бою".

Також Кулеба закликатиме західних партнерів до інвестицій у виробництво зброї потрібної для України. Він підкреслив, що це є дешевшим і більш ресурсоефективним способом.

Нагадаємо, раніше Кулеба заявляв, що Україна здатна нищити російські сили ще в зародку їхніх агресивних планів. Для цього потрібно сміливіше діяти на території ворога, а також мати належну військову підтримку від західних союзників.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 29.08.2024 15:50