Фото: МЗС

Кулеба обговорив із Боррелем постачання Україні додаткових систем Patriot

У понеділок, 5 березня, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба провів перемовини із високим представником Європейського Союзу із закордонних справ і політики безпеки Жозепом Боррелем. Головна тема — посилення протиповітряної оборони України.

Про це повідомила прес-служба МЗС України.

Зокрема, за даними міністерства, у ході переговорів Кулеба розповів Боррелю про російські балістичні удари по столиці та інших українських містах та закликав якнайшвидше поставити нашій державі додаткові системи Patriot та інші системи протиповітряної оборони, які здатні збивати ворожі ракети.

"Україна наразі є єдиною країною у світі, яку майже щодня атакують балістичними ракетами. Тому Patriot мають бути зараз тут, в Україні, щоб рятувати людські життя, а не залишатися в місцях, де ракетна загроза нульова", — наголосив Кулеба.

Так, дипломати обговорили кроки, які ЄС може зробити, щоб допомогти Україні якнайшвидше отримати більше Patriot та інших систем ППО.

"Глава МЗС України висловив вдячність високому представникові ЄС Жозепу Боррелю та Європейському Союзу за їхню підтримку", — зауважили у МЗС.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністр закордонних справ Дмитро Кулеба цього тижня здійснить візит до Індії. Головна мета — зміцнення відносин між двома демократіями.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 25.03.2024 20:41