Фото: Dmytro Kuleba\X

Кулеба анонсував свій перший візит в Індію

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба цього тижня здійснить візит до Індії. Головна мета — зміцнення відносин між двома демократіями.

У своєму дописі у соцмережі X очільник МЗС України заявив, що це буде його перший візит до країни.

"Сьогодні в Індії відзначають Холі, найкрасивіше і найяскравіше весняне свято. Бажаю всім щасливого Холі! Стоячи перед пам’ятником Махатмі Ганді тут, у Києві, я також радий повідомити, що цього тижня я здійсню свій перший візит до Індії", – наголосив Кулеба.

Посадовець сподівається, що його візит посилить відносини між державами. Міністр впевнений, що Індія та Україна, як дві демократії, можуть бути хорошими партнерами та друзями.

"Мохандас Карамчанд Ганді, великий Махатма, був однією із найвизначніших особистостей XX століття. Його ідеалами і кінцевою метою були свобода та незалежність. Це саме те, за що борються українці", — наголосив голова МЗС.

Варто зазначити, що з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну індійська влада заявила про свою нейтральну позицію щодо війни. Публічно Індія не засудила агресію Росії, але й не підтримала її. Однак Індія за період війни посилила торгівлю з Росією, особливо у нафтовому секторі на тлі західних санкцій проти Москви.

Нагадаємо, 16 березня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба провів переговори з державним секретарем Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкеном. Головна тема — не дозволити Росії використати затримки в допомозі Україні від союзників.

Також 15 березня Дмитро Кулеба поспілкувався з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом. Він закликав збільшити постачання зброї та снарядів для нашої країни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 25.03.2024 19:05