Фото: Twitter Дмитра Кулеби

Кулеба про намагання Кремля пов'язати стрілянину у Підмосков'ї з Україною: "Путін — патологічний брехун"

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що російський диктатор Володимир Путін — є "патологічним брехуном" і закликав світових лідерів не вірити у звинувачення Кремля у причетності України до теракту в "Крокус Сіті Хол", який стався 22 березня.  

У своєму дописі у соцмережі X очільник МЗС України наголосив, що кремлівський диктатор неодноразово брехав світові про події, які відбувалися у Росії. Зокрема, за словами Кулеби, Путін брехав про вибухи житлових будинків у 1999 році, катастрофу підводного човна "Курськ" у 2000 році, облогу школи в Беслані у 2004 році, вбивства Політковської, Магнітського, Нємцова та багатьох інших критиків, а також про російських солдатів, які окуповували Крим, збиття MH17 і плани вторгнення в Україну.

"Путін — патологічний брехун. В тому числі і зараз, коли він відчайдушно намагається пов'язати Україну або інші західні країни з масовим розстрілом під Москвою, попри те, що немає жодних доказів, які б підтверджували такі твердження", — наголосив міністр.

Відтак, Кулеба звернувся до міжнародних партнерів України та закликав не дозволяти Путіну та його поплічникам насадити свій обман, адже наша держава жодним чином не причетна до подій, які сталися 22 березня у російському "Крокус Сіті Холі".

"Їхня єдина мета — мотивувати якомога більше росіян загинути в їхній безглуздій і злочинній війні проти України, а також прищепити ще більшу ненависть до інших народів, не лише до українців, але й до всього Заходу", — зауважив Кулеба.

Що відомо про стрілянину у ТЦ поблизу Москви

У п'ятницю ввечері, 22 березня, у торговому центрі "Крокус Сіті Хол" біля Москви почалася стрілянина. Внаслідок інциденту є багато загиблих і поранених.

У торговому центрі на 19:00 був запланований концерт гурту "Пікнік". Незадовго до початку заходу до підмосковного залу увірвалися кілька людей у масках та камуфляжній формі. Вони відкрили вогонь по натовпу, а незабаром після цього в приміщенні розпочалася масштабна пожежа.

Силовики називали інцидент з розстрілом натовпу терактом. На відео видно було щонайменше п'ятеро нападників, але на той момент було невідомо, хто вони та які їхні мотиви.

На місце стрілянини відправили пожежників та щонайменше 50 карет швидкої допомоги. Також над епіцентром загоряння кружляли пожежні вертольоти. У торговому центрі "Крокус Сіті Хол" руйнувалася покрівля, але гасіння вогню не розпочиналося до прибуття спецзагонів.

Цікаво, що 7 березня про підготовку масштабної атаки на скупчення людей у Москві попередили громадян посольства низки західних країн, зокрема США. Вони закликали громадян уникати великих скупчень людей і не їздити в Росію.

Нагадаємо, що у вечірньому відеозверненні 23 березня президент Володимир Зеленський звинуватив російський режим у спробах перекинути на Україну відповідальність за теракт у торговому центрі поблизу Москви, назвавши кремлівського диктатора "нікчемою".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 24.03.2024 16:59