Фото: Гроші, які пішли на хабарі. Джерело: ДБР

Брала гроші за діагнози: на Вінниччині секретарка військово-лікарської комісії постане перед судом

У Хмільницькому територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки Вінницької області секретарка військово-лікарської комісії брала кошти за підтвердження певного діагнозу, в результаті чого клієнтів визнавали обмежено придатними до військової служби.

Про це повідомило Державне бюро розслідувань України.

"Працівники ДБР повідомили про підозру та завершили досудове розслідування щодо секретаря однієї із районних військово-лікарських комісій Вінниччини. Обвинувальний акт направлено до суду", — йдеться в заяві.

30 серпня 2023 року працівники ДБР провели обшук у Хмільницькому територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки. Зокрема, тут виявили в окремих конвертах із прізвищами іноземна валюта та десятки тисяч гривень.

Викриття хабарників у ВЛК на Вінниччині

Фото: ДБР

"Оскільки факти, озвучені правоохоронцями, були беззаперечними, одна з працівниць військово-лікарської комісії одразу визнала свою вину. Жінка зізналася, що вона брала кошти за підтвердження певного діагнозу, в результаті чого клієнта було визнано обмежено придатними до військової служби", — зазначили в ДБР.

Зараз перевіряється можливу причетність до правопорушення керівництва військово-лікарської комісії та представників інших медичних установ міста й області.

Секретарка ж обвинувачується у проханні надання неправомірної вигоди, за вчинення службовою особою дії з використанням наданої їй влади (ч. 1 ст. 368 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 4 років.

Нагадаємо, що Служба безпека Україні викрила столичних лікарів та співробітників військкомату на корупційній схемі з ухилянтами. За хабарі вони "допомагали" військовозобов’язаним уникнути призову на підставі фіктивних документів про здоров’я.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.09.2023 13:20