Фото: Anadolu

Британія може відправити війська в Україну: в The Times назвали ціль союзників

Велика Британія розглядає можливість відправлення своїх військ в Україну, що допомагати у підготовці новобранців. Це могло б стати фактором для наслідування іншими країнами, зокрема, Франції.

Про це повідомляє The Times.

За даними видання, наразі триває обговорення планів на те, що невеликі групи військових інструкторів з Великої Британії вирушать на Захід України. Там вони допоможуть забезпечити базову підготовку новобранців ЗСУ перед тим, як солдати відправляться на лінію фронту на Сході держави.

Відповідне рішення британців, як зазначають джерела The Times, дозволило б розв'язати певні логістичні проблеми, пов'язані з відправленням українських військових на бази Великої Британії для проходження підготовки, а також заощадити кошти.

За словами ще одного джерела The Times, відправлення британців до України замість проведення тренувань на військових базах у Великій Британії, була б "дешевшою і кращою".

"Ми могли б провести (навчання, — ред.) там швидше, і це було б дуже далеко від лінії фронту, у відокремлених місцях, тому ризик був би набагато нижчим", — йдеться у заяві джерела.

При цьому військове джерело України заявило, що перенесення навчань до країни стане "потужним військово-політичним сигналом" для інших держав і для самої країни-агресорки. Такі дії також ознаменують початок "де-факто" розгортання військової інфраструктури НАТО на території України й стане "потужним стримувальним фактором". Відповідне рішення дозволить також британським військовим переймати бойові навички в ЗСУ. А також даватиме змогу випробовувати новітнє озброєння, яке розробляється для військових дій.

За даними українського джерела, Київ сподівається, що керівництво Великої Британії надихне Францію наслідувати цей приклад і проводити навчання в Україні після того, як розмови в Парижі, призупинились з політичних причин.

Нагадаємо, у вересні прес-служба Міністерства оборони Великої Британії повідомляла, що Лондон передасть Силам оборони України чергову партію самохідних артилерійських установок AS90 найближчими тижнями. Українські військові отримають 16 одиниць. Частину вже доставили на територію України.

Нещодавно стало відомо, що Велика Британія виділила Україні понад 4,5 мільярда доларів. Кошти спрямують на закупівлю озброєння британського виробництва.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Війна, 10.10.2024 17:54