Фото: сайт Офісу президента України

Британія передала Україні на 184 тисячі більше снарядів, ніж планувала

Велика Британія з початку повномасштабної війни передала Україні на 184 тисячі артилерійських снарядів більше, ніж планувала рік тому. Країна-партнер розуміє, що Збройним силам це вкрай необхідно, адже вони захищають свою землю.

Про це повідомив міністр оборони Британії Бен Воллес, інформує The Guardian.

Британський посадовець зазначив, що його країна "передала значну кількість військового обладнання, боєприпасів і нелетальної допомоги", оскільки українські захисники боронять свою територію та прагнуть вигнати окупантів.

"Хоча в деяких областях ми досягли менше, ніж очікувалося... Ми перевищили плани в критичних сферах можливостей, зокрема артилерії, швидко реагуючи на пріоритети України та розвиток подій на полі бою. Наприклад, ми доставили артилерійських боєприпасів у понад 15 разів більше, ніж спочатку планувалося", — сказав Воллес.

Допомога Україні від Британії

Після повномасштабного вторгнення росіян в Україну низка союзників почали надавати Києву військову допомогу. При цьому Велика Британія є одним з основних союзників України. Вона стала першою країною, яка погодилася передати українським захисникам сучасні західні танки, а також далекобійні ракети.

Останній пакет допомоги Велика Британія виділила Україні 12 липня. Країна спрямує 65 мільйонів доларів на ремонт обладнання та створення військового реабілітаційного центру в Україні. Крім того, Сполучене Королівство та члени G7 нададуть тисячі додаткових боєприпасів до Challenger 2, понад 70 бойових машин і транспорт для матеріально-технічного забезпечення.

Відомо, що Британія допомагає Україні й у навчанні бійців. За понад рік роботи програми Op Interflex підготовку пройшли 18 тисяч українських захисників.

Нагадаємо, що Україна також виробляє зброю, яку застосовує проти російських окупантів. Так, у червні цього року наша держава виробила більше мінометних та артилерійських снарядів, ніж за весь минулий рік. Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін пояснював, що Київ поспішає налагодити власне виробництво боєприпасів, щоб не бути повністю залежним від поставок військової допомоги від союзників.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.07.2023 19:19