Фото: соцмережі

Україні відправлять велику кількість артилерійських снарядів: яка країна допоможе ЗСУ

Збройні сили України отримають боєприпаси калібру 105 мм на 32,4 млн євро. Уряд Бельгії затвердив 14-й пакет військової допомоги нашій державі.

Про це повідомляє L`avenir.

У Міноборони Бельгії наголосили, що "боєприпаси будуть закуплені у бельгійській промисловості та доставлені у найкоротші терміни".

Зазначається, що з початку російського вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року Міноборони надає підтримку Збройним силам України для захисту свого населення та своєї території.

"Це постачання 105-мм боєприпасів відповідає прямому запиту України та задовольняє їхні потреби на місцях. Завдяки цій додатковій підтримці у розмірі 32,4 млн євро Міністерство оборони сьогодні надало 306 млн євро у вигляді летальної та нелетальної військової підтримки Україні, зокрема 41 млн євро палива", — наголошується в тексті.

Своєю чергою міністр оборони Людовін Дедондер, яка запропонувала цей 14-й пакет допомоги військовим у Раді міністрів, прокоментувала своє рішення.

"З самого початку конфлікту бельгійська оборона надавала підтримку Збройним силам України залежно від можливостей своїх запасів чи можливостей бельгійської промисловості у сфері оборони та безпеки. Крім матеріальної підтримки, Міноборони вже навчило понад 700 українських військових у рамках європейської тренувальної місії EUMAM", — йдеться у повідомленні.

Вона наголосила, що Міноборони продовжує підтримувати Україну у всіх можливих сферах, щоб захистити свій народ і свою територію від російської агресії.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що уряд Бельгії вимагає роз'яснень від України. Це сталося через інформацію, що зброю бельгійського виробництва використовували російські добровольці для рейду на Бєлгородську область РФ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.06.2023 17:40