Фото ілюстративне. Джерело: "Радіо Свобода"

Британія стала першою країною, яка запровадила санкції проти керівників колонії, де помер Навальний

У середу, 21 лютого, уряд Великої Британії запровадив санкції проти шістьох осіб, які працювали у колонії, де минулої п’ятниці помер російський опозиційний політик Олексій Навальний.

Про це повідомила прес-служба уряду Великої Британії на офіційних ресурсах.

"Керівникам арктичної колонії, де перебував і де вбили російського опозиціонера Олексія Навального, заборонено в’їзд до Великої Британії, а їхні активи заморожені відповідно до нових санкцій, оголошених сьогодні міністром закордонних справ", — йдеться в повідомленні.

До санкційних списків потрапили шестеро людей, серед яких керівник виправній колонії №3 у Ямало-Ненецькому автономному окрузі Вадим Калінін і його заступники.

"Очевидно, що російська влада бачила в Навальному загрозу та неодноразово намагалася змусити його замовкнути. Оперативники ФСБ отруїли його "Новачком" 2020 року, вони ув’язнили його за мирну політичну діяльність і відправили в арктичну колонію. Ніхто не повинен сумніватися в репресивному характері російської системи", — заявив міністр закордонних справ країни Девід Кемерон.

Велика Британія стала першою країною, яка запровадила санкції у відповідь на смерть Навального.

Нагадаємо, що мати російського опозиціонера Олексія Навального Людмила 20 лютого записала відеозвернення до Володимира Путіна з вимогою віддати їй тіло сина.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.02.2024 17:18