Фото: Pixabay

Британія та США ввели санкції проти Ірану через передачу ракет Росії

У вівторок, 10 вересня, Велика Британія та Сполучені Штати Америки наклали санкції та Іран через постачання балістичних ракет країні-агресорці Росії.

Про це повідомив британський уряд та Мінфін США.

Зокрема, під обмеження потрапили кілька вищих офіцерів Корпусу вартових ісламської революції й армії Ірану і компанії з оборонного сектору. До того ж, за даними британського уряду, аналогічні санкції запровадять й Сполучені Штати Америки.

Також під санкціями опинилися іранські фізичні та юридичні особи:

  • Рухолла Катебі з Міноборони Ірану, який налагоджує контакти з російським урядом;
  • Ебрагім Бахрамі, який організовував навчання російських військових в Ірані;
  • Алі Джа'фарабаді з командування військово-повітряних сил КВІР, який керував запуском супутників в Ірані;
  • Джамалдін Пашаєв — контролює мережу російських судноплавних компаній, які працюють в порту Оля і РФ;
  • іранська транспортна компанія Azadegan, що є афілійованою компанією КВІР, та пов'язані з нею юридичні особи Amad Behineh Saz Engineering Company, Sanjesh Gostar Dana Engineering and Quality Inspection Company і Talieh Sabz Jehan Group Company;
  • голова ради директорів Azadegan Алі Заре, його заступник Голамреза Ейні Саркаллах та в.о. директора Масуд Нурахмаді;
  • конструкторське бюро Farzanegan Propulsion Systems (Farzanegan) постачало російським виробникам зброї зразки двигунів для підтримки російської розробки крилатих ракет. Хоссейн Пурфарзане, Захра Пурфарзане та Хасан Пурфарзане, які є лідерами або офіційними особами Farzanegan;
  • компанія Chekad Sanat Faraz Asia;
  • Організація вільної торгової промислової зони Анзалі.

"Постачання Іраном Росії балістичних ракет для підживлення її незаконного вторгнення в Україну є значною та небезпечною ескалацією. Ми чітко заявили, що будь-яка передача балістичних ракет Іраном стикнеться із значною відповіддю... Іран повинен припинити підтримувати неспровокований, навмисний і варварський напад Путіна на суверенну демократичну державу. Велика Британія буде підтримувати Україну стільки, скільки потрібно", — заявив міністр закордонних справ Великої Британії Девід Ламмі.

До того ж Велика Британія та США скасують двосторонні угоди про повітряне сполучення з Іраном, що обмежить можливість Iran Air здійснювати рейси до Британії. Очікується, що обмежені будуть запроваджені і на перельоти іранської авіакомпанії до Євросоюзу.

Нагадаємо, Велика Британія запровадила санкції проти Повітряно-космічних сил Росії. Зокрема, до санкційного списку потрапив 924 Державний центр безпілотної авіації РФ та командування російської військово-транспортної авіації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 10.09.2024 21:40