Фото: Pixabay

Британія ввела нові санкції проти Росії: хто потрапив у "чорний список"

У понеділок, 28 жовтня, уряд Великої Британії запровадив нові санкції проти Росії "за спроби підірвати та дестабілізувати Україну та її демократію".

Про це повідомляється на сайті британського уряду.

До санкційного списку потрапили три пропагандистські інформаційні агентства та троє високопосадовців. Зокрема, обмеження введені проти Агентства соціального дизайну (SDA), яке безпосередньо фінансується Кремлем. Саме SDA, разом із партнером Structura, було викрито в спробах організації антиукраїнських протестів у Європі. 

До того ж агенція та їхнє керівництво відповідають за величезну зловмисну ​​онлайн-мережу, також широко відому як Doppelganger, яка заповнює соціальні мережі фейковими дописами, підробленими документами та матеріалами deepfake. Відтак, санкції також стосуються і трьох високопоставлених керівників цих агентств: Іллі Гамбашидзе, Миколи Тупікіна та Андрія Перла.

Міністр закордонних справ Британії Девід Леммі зазначив, що Путін вдається до незграбних, неефективних зусиль, щоб підірвати підтримку України в Європі.

"Сьогоднішні санкції надсилають чіткий меседж: ми не потерпимо вашої брехні та втручання. Відчайдушні спроби Путіна розділити нас зазнають поразки. Ми стримуватимемо Кремль і стоятимемо поруч з Україною, скільки знадобиться", — заявив глава МЗС Великої Британії.

Нагадаємо, раніше Велика Британія запровадила найбільший на сьогодні пакет санкційних обмежень проти "тіньового флоту" Росії. Нові санкції запровадили щодо 18 російських нафтових танкерів і чотирьох танкерів, які перевозять скраплений природний газ.

Нещодавно управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів Сполучених Штатів Америки запровадило санкційні обмеження на три юридичні та одну фізичну особу за їхню причетність до розробки та виробництва російських далекобійних дронів "Гарпія". 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Політика, 28.10.2024 18:59