Володимир Путін. Джерело: росЗМІ

Приховуватимуть мобілізацію: британська розвідка розповіла про головні наративи під час президентських виборів у Росії

Вибори президента Росії відбудуться 17 березня 2024 року. Президент Володимир Путін майже напевно балотуватиметься знову, попри те, що він ще не оголосив публічно про свій намір зробити це.

Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

"Є припущення, що виборча кампанія Путіна неофіційно розпочнеться в листопаді 2023 року. Хоча вибори в Росії зазнають втручання та контролю з боку Кремля, вони залишаються основним інструментом політичної легітимації", — йдеться в повідомленні.

Британські розвідники прогнозують, що виборчу кампанію Путіна зосередять на темі Росії як окремої цивілізації, яка потребує захисту від зовнішніх ворогів. Цей наратив часто використовують для виправдання дій держави та консолідації влади Путіним.

"Під час підготовки до виборів Кремль майже напевно намагатиметься мінімізувати непопулярні політичні кроки. Тому дуже малоймовірно, що будь-яку подальшу хвилю мобілізації відкрито реалізують до президентських виборів у березні 2024 року", — зробили висновок у Міністерстві оборони Великої Британії.

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Нагадаємо, в Інституті вивчення війни повідомляли, що Кремль, як і раніше, зосереджений на просуванні передбачуваної законності та легітимності російської внутрішньої політики, попри визнання кремлівських чиновників протилежного.

Заяви спікера Дмитра Пєскова вказують на те, що хоча Москва прагне створити видимість того, що вибори 2024 року будуть вільними та справедливими, заохочуючи росіян хоча би номінально брати участь у демократичних практиках, російський уряд не має наміру створювати будь-яку альтернативну політичну політику кандидата, який становить реальну загрозу переобранню Путіна.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.10.2023 09:22