Академія Генштабу Росії. Джерело: росЗМІ

Британська розвідка розповіла, як Росія готує офіцерів з бойовим досвідом

На початку грудня в академії Генерального штабу Російської Федерації розпочався новий набір російських офіцерів. У Міноборони Росії заявили, що понад 60% з них бойовий досвід.

Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

"Хоча це офіційно не зазначили, але більшість, ймовірно, отримали цей досвід в Україні з 2022 року", — йдеться в повідомленні.

Британські розвідники додали, що студенти академії зазвичай мають звання від майора до генерал-майора (еквівалент генерала з однією зіркою в системі НАТО) і мають потенціал для вищого командного складу.

Хоча велика частка деяких спеціалістів, таких як пілоти, які залучені в операціях у Сирії, війна в Україні означає, що бойовий досвід зараз більш поширений серед цього кадрового складу російських офіцерів середнього рівня.

"Найближчими роками це покоління, ймовірно, матиме значний вплив на майбутній напрям російської армії та на те, чи використає вона уроки, отримані з війни в Україні", — підсумували в Міністерстві оборони Великої Британії.

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Нагадаємо, що в листопаді троє офіцерів ФСБ померли в тимчасово окупованому Мелітополі, що на Запоріжжі. Рашистам стало погано після вживання їжі з місцевого ресторану. Загарбники замовили їжу й алкоголь додому в одному з мелітопольських ресторанів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.12.2023 11:39