Вибухи на авіабазі "Маринівка". Джерело: соцмережі

Британські розвідники оприлюднили супутникові знімки з наслідками удару по авіабазі під Волгоградом

Українські сили 22 серпня 2024 року вдарили по авіабазі "Маринівка" у Волгоградській області Росії. Ця атака спричинила масштабні руйнування ключової інфраструктури й обладнання.

Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії, посилаючись на інформацію своєї розвідки.

За її даними, результати удару такі: чотири зруйновані укриття для літаків, три пошкоджені укриття для літаків, зруйнований обтічник антени, зруйновані допоміжні будівлі та зруйновані відкриті складські приміщення.

Як відомо, в ніч на 22 серпня дрони атакували військовий аеродром "Маринівка" у Волгоградській області Росії. Супутники NASA зафіксували три осередки займання на території авіабази.

Дані британської розвідки 9 вересня

Авіабаза "Маринівка" 1

Авіабаза "Маринівка" 2

Авіабаза "Маринівка"3

Джерело: Міністерство оборони Великої Британії

Згідно з відкритими даними, на авіабазі дислоковані фронтові літаки-розвідники Су-24МР Другої окремої розвідної авіаційної ескадрильї (військова частина 77978) Четвертого командування ВПС і ППО, сформованого 1 січня 2014 року з авіаційної ескадрилії 697. Також там могли базуватись винищувачі Су-34.

Нагадаємо, що тоді місцеві мешканців масово писали в соціальних мережах, що внаслідок пожежі розпочалася детонація снарядів. Після цього там проводили евакуацію населення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.09.2024 12:37