Кирило Буданов. Джерело: Офіс президента

Буданов розповів про єдиний можливий варіант закінчення війни

Керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов прокоментував можливість закінчення війни в Україні. Він назвав єдиний можливий варіант цього.

"Щодо моєї особистої позиції — це повернення до адміністративних кордонів 1991 року. Нічого тут змінитися не може, іншого варіанту завершення цієї війни не існує", — наголосив очільник ГУР під час обговорення та відповідей на запитання на щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES) "Майбутнє вирішується в Україні".

За його словами, без цього бойові дії будуть в тій чи іншій формі все життя. Прикордонні сутички ніколи не зупиняться, обмін ракетними ударами і ударами безпілотників триватиме.

"Щоби це зупинити, треба повернутися до визнаних світом кордонів і до світопорядку, який вибудовувався впродовж дуже багатьох років", — додав Кирило Буданов.

Керівник ГУР також наголосив на тому, що російська економіка не витримує, фінанси тримаються на запасах, а військова міць сильно втратила за час війни.

"Професійна армія, в загальному розумінні, закінчилася минулої осені. Нині вони воюють мобілізованими. Виробництво нової зброї та техніки на абсолютно недостатньому рівні", — запевнив Буданов.

Нагадаємо, що головний український розвідник також заявив, що український контрнаступ, попри труднощі, триває. Наразі його сповільнює низка російських перешкод: суцільне мінування територій, тимчасово захоплених противником, велика кількість у російських військ дронів-камікадзе, добре збудовані лінії оборони, велика кількість переносних протитанкових комплексів.

Президент Володимир Зеленський у інтерв’ю The Economist зазначив, що зараз "поганий момент" для переговорів із Росією, водночас він емоційно готовий до тривалої війни. На думку очільника держави, деякі партнери можуть сприйняти нещодавні труднощі України на полі бою як привід для того, щоби примусити її до переговорів з Росією, але це неправильне рішення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.09.2023 10:45