Кирило Буданов. Джерело: Facebook

Буданов закликав жителів Криму не користуватись Керченським мостом: у чому причина

Глава Головного управління розвідки Кирило Буданов заявив, що на росіян очікують нові сюрпризи, пов'язані з Кримським мостом. Посадовець не рекомендує жителям півострова користуватись цією конструкцією у 2024 році.

Відповідну заяву Буданов зробив у своєму відеозверненні. За словами очільника ГУР, війна Росії проти України почалась далеко не два роки тому, а десять — з окупації українського Криму. 

"Однак ні українська держава, ні українці не погодились визнати право агресора на кримську землю. І спротив місцевого українського населення проти окупантів не вщухав ні на мить, попри репресії", — сказав очільник ГУР.

Буданов наголосив, що для успішної оборони та контрнаступу наша держава повинна контролювати акваторію Чорного моря та бути присутньою у Криму.

Глава ГУР підкреслив, що поставлені завдання вже виконані, адже Російська Федерація втратила чверть своїх кораблів і змушена була виводити флот на узбережжя Кавказу. Також окупанти вимушено передислоковували авіацію, бо аеродроми та військові об’єкти Криму постійно перебувають під вогневим впливом українських Збройних сил.

За словами Буданова, своїм успіхам військові завдячують жителям Криму, які "не лише посилили опір окупантам, але й знаходять можливість відстежувати усю оперативну обстановку на півострові і якнайшвидше передавати цю інформацію".

"Ми обіцяли, що у 2023 році українські спецпризначенці будуть у Криму, і ми цю обіцянку виконали. Ворогів очікують нові сюрпризи, і я б не рекомендував цивільному населенню користуватись так званим Кримським мостом", — резюмував глава української розвідки Кирило Буданов.

Нагадаємо, 30 січня начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявив, що незаконно збудований рашистами Кримський міст буде ліквідований уже цього року. Такий розвиток подій, за його словами, "імовірно, буде болісним для Путіна".

Своєю чергою міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що незаконно збудований Кримський міст є законною ціллю для ЗСУ. Проте його досі не знищено, оскільки в України для цього немає відповідної зброї.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.02.2024 16:03