Нарада у Володимира Зеленського. Джерело: Telegram-канал президента України

"Буферна зона на російській території": Зеленський оцінив Курську операцію

Завдяки операції Збройних сил України в Курській області вдалося створити буферну зону на території Російської Федерації. Також українські сили поповнили обмінний фонд заради звільнення наших людей із російського полону.

Про це заявив президент Володимир Зеленський, залишивши відповідний допис у своїх соціальних мережах.

"Провели нараду з міністром оборони Рустемом Умєровим, головкомом Олександром Сирським і начальником Генштабу Анатолієм Баргилевичем. Передусім — фронт. Наші військові завдання та кроки на найближчу перспективу й усе, що потрібно для ефективності дій наших воїнів на передовій: озброєння, військова техніка, забезпечення, комплектування бригад", — зазначив він.

За його словами, відбулася детальна доповідь головнокомандувача ЗСУ щодо ситуації на всіх напрямках ведення бойових дій і відбиття атак ворога.

"Окремо — Курська операція: зберігаємо позиції та не дозволяємо ворогу розширювати війну на нашій землі", — додав український президент.

Він наголосив, що замість буферної зони на території України, яку планували росіяни, українські сили створили буферну зону поблизу нашого кордону на російській території.

"Вдячний усім нашим воїнам за хоробрість. Та особливий наголос — поповнення обмінного фонду для України заради звільнення наших людей з російського полону. Саме завдяки Курській операції вдалося звільнити суттєву кількість наших людей", — акцентував Володимир Зеленський.

Він підсумував, що, зокрема, за підсумками сьогоднішньої наради оновили завдання для відповідних переговорів з партнерами щодо оборонної підтримки України.

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський розповідав, що від початку повномасштабного вторгнення Україна повернула на Батьківщину із російського полону понад 3000 своїх громадян. Робота в цьому напрямку триває і далі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.10.2024 17:21