Фото: Володимир Зеленський / Telegram

Скільки громадян Україна повернула додому із російського полону від початку великої війни: дані Зеленського

Від початку повномасштабного вторгнення Україна повернула на Батьківщину із російського полону понад 3000 своїх громадян. Робота у цьому напрямку триває і далі.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський.

"Тортури, приниження та голод — те, через що наші українські люди проходять у російських тюрмах і таборах. Нам вдалося повернути додому 3767 українців та українок", — наголосив гарант. 

За його словами, майже всі українці, які повернулися додому із російської неволі, потребували довгого лікування та реабілітації.

Очільник держави також додав, що Україна розраховує на допомогу Ватикану та всіх інших міжнародних партнерів для звільнення кожного українця, які й досі перебувають у полоні рашистів.

"Росія незаконно утримує ще тисячі наших людей і продовжує примусове переселення дітей", — додав Зеленський.

Варто зазначити, що Україна у ніч на 19 жовтня повернула з російського полону 95 захисників. Серед звільнених — 69 солдатів та сержантів та 26 офіцерів. Особливість цього обміну полягає в тому, що додому повернулися чимало українців, які отримали так звані "вироки" судової системи країни-агресорки та були "засуджені": 28 — до тривалих термінів, а 20 — до довічного ув’язнення.

Нагадаємо, командир бригади "Азов" Денис Прокопенко розповів, що 19 жовтня додому повернулися 34 "азовці". Він зазначив, що у часи важких боїв такі новини надають особовому складу 12 бригади "Азов" сил і підіймають бойовий дух.

Крім того, під час обміну 19 жовтня був звільнений із рашистського полону і представник фанатського руху "Шахтаря" Владислав Андріанов з позивним "Білий". Він брав участь у боях за Маріуполь та "Азовсталь".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.10.2024 11:40