Фото: wikimedia.org

Бундестаг відхилив пропозицію опозиції про постачання крилатих ракет Taurus в Україну

Бундестаг відхилив пропозицію опозиції про постачання крилатих ракет Taurus в Україну. "Проти" проголосувало 480 нардепів.

Про це пише Die Welt.

Зазначається, що парламент Німеччини 22 лютого не підтримав пропозицію опозиції схвалити резолюцію з вимогою до уряду надати Україні далекобійні крилаті ракети Taurus. "За" постачання висловилися 182 депутатів, "проти" — 480, "утрималися" — п'ятеро депутатів.

"Бундестаг відхилив постачання крилатих ракет Taurus в Україну. Пропозиція парламентської групи ХДС/ХСС, у якій прямо згадувалась ця німецька система озброєння, не отримала більшості", — йдеться у повідомленні.

Taurus — це одна з найсучасніших крилатих ракет повітряного базування, що є на озброєнні німецьких військово-повітряних сил. Ці ракети можуть знаходити ціль з великої висоти та відстані, а також знищувати добре захищенні цілі, приміром, бункерні системи.

Варто додати, що торік на початку жовтня канцлер Німеччини Олаф Шольц відмовився постачати Україні Taurus. Це було пов'язано з його побоюваннями, що Україна застосовуватиме їх для ударів по території Росії, адже радіус дії цих ракет — 500 кілометрів.

Нагадаємо, раніше керівник компанії Йоахім Кнопф, яка виробляє ракети Taurus, заявив, що оборонна промисловість Німеччини зможе оперативно поповнити запаси ракет Taurus у разі їх постачання Україні. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.02.2024 14:56