Ракета Taurus. Скріншот з відео

Виробник ракет Taurus зробив обнадійливу для України заяву: про що йдеться

Оборонна промисловість Німеччини зможе оперативно поповнити запаси ракет Taurus у разі їх постачання Україні. Таким чином німецька компанія Taurus Systems GmbH спростувала заяву експерта Соціал-демократичної партії з питань оборони Йоганнеса Арльта.

Про це пише DW, з посиланням на заяву очільника компанії Йоахіма Кнопфа, яка виробляє ракети Taurus.

"У разі відповідного замовлення виробник готовий у найкоротший термін як розгорнути виробництво нових ракет Taurus, так і доопрацювати наявні", — написав він.

Також у листопаді компанія-виробник MBDA, якій належить Taurus Systems, повідомляла, що здатна в найкоротші терміни не лише наростити виробництво далекобійних ракет Taurus, а й принагідно інтегрувати в них нові технічні досягнення.

Бундестаг не підтримав постачання ракет Taurus Україні

Парламент Німеччини 17 січня не підтримав пропозицію опозиції схвалити резолюцію з вимогою до уряду надати Україні далекобійні крилаті ракети Taurus. "За" постачання висловилися 178 депутатів, проти — 485, утрималися — троє депутатів. Водночас пізніше з'явилася інформація, Бундестаг ще раз розгляне законопроект про передачу Україні крилатих ракет Taurus.

Відомо, що Taurus — це одна з найсучасніших крилатих ракет повітряного базування, що є на озброєнні німецьких військово-повітряних сил. Ці ракети можуть знаходити ціль з великої висоти та відстані, а також знищувати добре захищенні цілі, приміром, бункерні системи.

Нагадаємо, торік на початку жовтня канцлер Німеччини Олаф Шольц відмовився постачати Україні Taurus. Це було пов'язано з його побоюваннями, що Україна застосовуватиме їх для ударів по території Росії, адже радіус дії цих ракет — 500 кілометрів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.01.2024 22:09