Фото: "Радіо Свобода"

"Був впольований ЗСУ та знищений": у Повітряних силах прокоментували збиття ворожого Су-25

Російський штурмовик Су-25 був знищений підрозділом Сухопутних військ Збройних сил України. Для знищення ворожого літака було застосовано системи протиповітряної оборони малого радіуса дії.

Про це розповів речник командування Повітряних Сил Ілля Євлаш в ефірі телемарафону.

"Це був підрозділ Сухопутних військ. У Сухопутних військах також є підрозділи протиповітряної оборони. Зокрема, ми бачимо чудову роботу, і у тому числі роботу малого та середнього радіуса дії ППО, які можуть ефективно справлятися з різного типу повітряними цілями, у тому числі і літаками", — сказав Єлаш.

Водночас він зауважив, що на збиття літака міг вплинути і особистий фактор пілота.

"Якщо він (пілот, — ред.) відчув себе безстрашним і вже зробив декілька вильотів і його не дістали, то це не означає, що його не дістануть завтра-післязавтра. Ймовірніше він вирішив, що зараз може виконати певний проліт, але був впольований ЗСУ та знищений", — констатував Євлаш.

Посадовець додав, що збиття Су-25 вчергове засвідчує те, що ЗСУ потрібні відповідні засоби, щоб вражати такі цілі.

"ЗСУ потрібні переносні ЗРК, які можуть боротися як з низьколітаючими цілями, так і з безпілотниками, яких досить багато. І звісно, більш серйозні комплекси, не тільки західні, а, наприклад і БУКи, які можуть ефективно протистояти російським гелікоптерам та штурмовикам, в тому числі Су-25", — додав Євлаш.

Су-25 — це дозвуковий штурмовик радянських часів, призначений для підтримки сухопутних військ, а також знищення об'єктів. Такі штурмовики оснащені авіаційними гарматами, авіабомбами, некерованими ракетами "повітря-земля" та керованими ракетами "повітря-повітря".

Нагадаємо, у суботу, 4 травня, українські військові збили російський штурмовик Су-25. Це сталося в небі над Донецькою областю. Згідно з відкритими даними, приблизна вартість одного Су-25 — 11 мільйонів доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.05.2024 11:16