Фото: Офіс президента

"Це історичний шанс України": Зеленський закликав союзників до рішучих дій перед наступом РФ

У вечірньому відеозверненні 3 квітня президент Володимир Зеленський закликав союзників до рішучої відповіді Росії, яка готує свою армію до нового наступу.

Відповідне повідомлення з'явилось у Telegram-каналі президента.

Глава держави запевнив, що поступово планується робота з партнерами на найближчі місяці, адже і травень, і червень мають стати часом активності заради України, заради того, щоб досягти завдань у війні. 

"Чітко розуміємо, до чого готуються в Росії, що вони хочуть, під що збиратимуть солдатів у свою армію. І в нас, у нас усіх, у наших партнерів, має бути сильна відповідь на російські операції — будь-які російські операції. Ми маємо перемогти в цій війні. Це історичний шанс України — зламати російський реваншизм, і ми маємо цим шансом скористатися. Заради надійної безпеки для наших дітей", — сказав Зеленський.

Глава держави також висловив подяку всім, хто б’ється на фронті, хто на бойових постах та на бойових завданнях. 

"Дякую всім, хто тренує наших воїнів, усім, хто волонтерить. Пишаюся нашими людьми. І дякую всім у світі, хто допомагає", — додав Володимир Зеленський.

Варто зазначити, що напередодні в українському інформаційному просторі з'являються фейкові повідомлення нібито від Державної служби надзвичайних ситуацій України щодо проведення евакуації з Харкова та його околиць через ймовірне оточення міста російськими окупантами. У Міністерстві внутрішніх справ заявили, що такі публікації є російським інформаційним вкидом, спрямованим на дестабілізацію ситуації в Україні. У такий спосіб окупанти, не маючи змоги досягти бажаного на полі бою, намагаються посіяти паніку та хаос в українському суспільстві. 

Нагадаємо, на початку березня росіяни поширювали неправдиву інформацію, про те, що нібито з Харкова "евакуюють держустанови". Таким чином окупанти намагаються посіяти паніку серед населення.

Своєю чергою представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов заявив, що росіяни поширюють інформацію, що "тут і зараз нападуть на Харків". Це чергова ворожа інформаційно-психологічна операція ворога.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.04.2024 21:57