Фото ілюстративне. Джерело: nzl

"Це наш пріоритет": Росія підвищить витрати на оборону

Підвищення витрат на оборону для Росії є абсолютно "необхідним", а "спеціальна військова операція" і надалі триватиме.

Таку заяву зробив речник Кремля Дмитро Пєсков на брифінгу в четвер, 28 вересня.

"Очевидно, що таке підвищення є необхідним, абсолютно необхідним, тому що ми живемо в стані гібридної війни, яка розв'язана проти нас, ми продовжуємо "спеціальну військову операцію", і це вимагає високих витрат", — заявив він, аналізуючи проект російського державного бюджету.

Також російські пропагандисти цитують міністра фінансів Антона Силуанова, який заявив на Міжнародному фінансовому форумі, що грошей, закладених у проект бюджету на найближчі три роки, вистачить на всі заплановані цілі. При цьому серед пріоритетів головного фінансового документа країни він назвав тезу "все для фронту, все для перемоги".

"Це неабияка напруга для бюджету, але це безумовний наш пріоритет", — зазначив міністр.

Нагадаємо, в серпні Reuters із посиланням на урядовий документ країни-агресора повідомляв, що Росія подвоїла свої цільові витрати на оборону країни на 2023 рік до понад 100 мільярдів доларів. Це становить третину всіх державних витрат. Тільки в першій половині 2023 року РФ витратила на оборону на 12%, або 600 мільярдів рублів, більше, ніж 4,98 трильйона рублів (54 мільярди доларів), які вона спочатку планувала на 2023 рік.

Зокрема, витрати на оборону за перші шість місяців 2023 року склали 5,59 трильйона рублів, що становить 37,3% від загальної суми 14,97 трильйона рублів, витрачених за цей період. Бюджетний план Росії передбачав 17,1% від загального обсягу коштів, що витрачаються на "національну оборону".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.09.2023 16:08