Фото: Офіс президента України

"Це переломний момент": Макрон відреагував на візит Зеленського на саміт "Великої сімки"

Президент України Володимир Зеленський отримав унікальну нагоду обмінятися думками з лідерами країн півдня щодо війни з Росією. Участь глави держави у саміті "Великої сімки" (G7) є переломним моментом.

Таку заяву зробив президент Франції Еммануель Макрон, пише Sky News.

"Я думаю, що це унікальна можливість (провести, — ред.) обмін думками з багатьма країнами з півдня і висловити свою ситуацію, висловити послання і поділитися думкою. Я вірю, що це може стати переломним моментом", — сказав він.

Макрон також додав, що Франція буде підтримувати Україну до самого кінця.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Зеленський під час візиту до Японії планує провести переговори із прем'єр-міністром Японії Фуміо Кісіда, який головує на саміті. Український лідер також розглядає можливість відвідування музею Хіросіми, в якому задокументовано руйнування, спричинені атомною бомбою США у 1945 році, та покладання вінка до найближчого кенотафу на згадку про жертв атомного бомбардування.

Додамо, 20 травня лідери країн "Великої сімки" під час саміту у Японії засудили російську війну проти України в заключному комюніке саміту G7.

Також повідомлялось, що у суботу, 20 травня, Володимир Зеленський у Хіросімі зустрівся із прем’єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком та прем’єр-міністром Італії Джорджею Мелоні.

Раніше Володимир Зеленський провів зустріч з главою уряду Індії Нарендрою Моді. Політики зустрілися вперше з початку повномасштабного вторгнення Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.05.2023 17:05