Ольга Стефанішина. Джерело: eu-ua.org

"Це стандарти НАТО": в українському уряді відреагували на заклики США не бити по НПЗ Росії

Нафтопереробні заводи на території Росії є законними цілями України з військового погляду. У цьому випадку українські військові та силовики діють за стандартами НАТО.

Про це заявила віце-прем’єр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина під час виступу на "Київському безпековому форумі"

У неї запитали, як українська сторона відреагувала на статтю про нібито заклики США до України припинити удари по російських нафтопереробних заводах.

"Українська сторона відповіла, думаю, якраз досягненням своїх цілей і дуже успішними операціями, проведеними на території Російської Федерації. Також є заяви й інших офіційних осіб, що це є абсолютно законні цілі з військового погляду. Ми розуміємо заклики американських партнерів. Водночас ми воюємо тими спроможностями, ресурсами та практиками, які наявні у нас", — зазначила вона.

Представниця українського уряду також нагадала колегам, які роблять такі заяви, про прохання ще в лютому 2022 року й до НАТО, й до ООН, щодо спроможності "закрити небо" над Україною.

"Вони сказали: Ольго, ти ж не розумієш стандартів НАТО. У розумінні НАТО це означає насамперед знищити інфраструктуру на території Росії, яка дає можливість бомбити українські міста. Заводи, які вироблять ракети. Тому ми діємо відповідно до найкращих стандартів НАТО", — пояснила Стефанішина.

Коментуючи ворожу атаку росіян 22 березня, віце-прем’єр зазначила, що очікує від партнерів надання Україні зброї: "Реакція це одне, ми очікуємо насамперед зброю".

Нагадаємо, сьогодні видання Financial Times оприлюднило інформацію, що атаки українських безпілотників на російську енергетичну інфраструктуру можуть призвести до зростання світових цін на нафту та бензину. Тому в США закликали припинити ці удари, мовляв, це може зашкодити переобранню президента Джо Байдена.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.03.2024 13:21