Наслідки обстрілу Грози. Джерело: ДСНС

"Це жахливо — всюди лежать тіла": в Білому домі відреагували на ракетний удар по селі Гроза

У Білому домі відреагували на ракетний удар по селу Гроза на Харківщині. У США назвали це "жахливим". Там також анонсували новий пакет допомоги для України.

Про це розповіла речниця Білого дому Карін Жан-П'єр під час брифінгу 5 жовтня.

"Чи можете ви уявити, що ви просто йдете з дітьми до продуктової крамниці, намагаючись з'ясувати, що збираєтеся приготувати на вечерю, і бачите, як відбувається вибух, де всюди лежать тіла? І це жахливо..." — сказала Жан-П'єр.

Речниця Білого дому наголосила, що таке відбувається в Україні щодня.

"Ось чому ми робимо все, що можемо, щоби допомогти Україні, допомогти хороброму народу України боротися за свою свободу, боротися за свою демократію", — заявила вона.

Жан-П’єр запевнила, що США продовжуватимуть військову допомогу Україні, про що раніше неодноразово заявляв президент Джо Байден.

"Ми збираємося й надалі стежити за тим, щоби ми задовольняли потреби України на полі бою, використовуючи наявні органи влади, використовуючи ті ресурси, які надає Конгрес, як ми вже говорили з трибуни цього тижня", — сказала вона.

Що відомо про ворожий обстріл по селу Гроза

5 жовтня російські окупанти вгатили по селу Гроза Куп'янського району Харківської області. За попередньою інформацією, ворожу ракету міг навести місцевий житель. Удар припав на кафе, де був поминальний обід за одним із місцевих жителів. Загинула 51 особа. Крім того, 29 з 49 загиблих осіб вдалося ідентифікувати після ракетного удару.

Варто відзначити, що росіяни вбили кожного десятого жителя села Гроза на Куп’янщині: за відкритими даними, там проживає 501 людина. Ракетний удар був дуже точним. 

Згодом з'явились перші кадри після ракетного удару рашистів по кафе й магазину у селі Гроза.

Нагадаємо, що в Харківській області оголосили триденну жалобу, з 6 по 8 жовтня, через російський ракетний удар по селу Гроза. Внаслідок атаки загинула 52 людей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.10.2023 11:53