Гвідо Крозетто. Джерело: італійські ЗМІ

"Час шукати політичне вирішення війни": в Італії закликали Україну та Росію до переговорів

Міністр оборони Італії Гвідо Крозетто заявив, що настав час розпочати пошук політичного рішення для припинення війни. При цьому він зауважив, що не варто припиняти військову підтримку України.

Про це повідомило італійське видання ANSA з посиланням на заяву Гвідо Крозетто.

"Війна триває вже майже два роки, і я вважаю, що поряд і паралельно з військовою участю та підтримкою України важливо йти шляхом, який веде до політичного рішення", — зазначив він.

За його словами, те, що існувало до війни, варто відновити, а те, що не вдалося зробити за допомогою зброї, потрібно зробити в інший спосіб.

"Те, що неможливо досягнути військовим шляхом, — а до цього часу ми досягнули збереження України, яку могли знищити, та консолідації кордону, який заблокував російську атаку, — можна досягнути шляхом відкриття дипломатичного та політичного фронту, щоби спробувати досягнути того ж результату за допомогою мирних переговорів", — наголосив міністр.

Раніше сьогодні німецьке видання Bild із посиланням на власне джерело у розвідувальній службі повідомляло, що Росія може спробувати атакувати Європу взимку 2024 або 2025 року. Таке припущення висловили в одній із європейських розвідок.

Нагадаємо, що Італія надаватиме військову підтримку Україні до кінця 2024 року. Кабмін країни 19 грудня ухвалив відповідну постанову.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.12.2023 21:31