Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

Розвідка прогнозує напад Росії на Європу: коли це може статися

Росія може спробувати атакувати Європу взимку 2024 або 2025 року. Таке припущення висловили в одній із європейських розвідок.

Про це написало видання Bild із посиланням на власне джерело у розвідувальній службі. Там вважають, що Росія може завдати удару по Європі саме в той момент, коли США виявляться "без лідера" та зможуть прийти на допомогу європейським державам лише після деякої затримки.

"Тобто йдеться про період між звільненням із посади нинішнього президента США на початку листопада 2024 року та вступом на посаду його потенційного наступника у січні 2025 року", — йдеться в повідомленні.

За словами працівника розвідки, якого цитують німецькі медійники, російська влада сподівається, що колишній президент Дональд Трамп знову стане головним у Білому домі, оскільки за нього "може статися все, що завгодно".

Раніше міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив в інтерв'ю Welt, що його країні необхідно мати найкращу підготовку до оборони.

«Зараз ми маємо близько п'яти-восьми років, за які повинні надолужити втрачене — як у збройних силах, у промисловості, так і в суспільстві», – наголосив він.

Крім того, стало відомо, що Німеччина має намір до 2027 року перекинути до Литви чотири тисячі солдатів Бундесверу: вперше в історії Німеччини на постійній основі розмістять цілу бригаду на східному фланзі НАТО — поряд із кордоном із Росією. Пісторіус також закликав відновити обов'язковий військовий призов у Німеччині.

Голова Управління національної безпеки Польщі Яцек Сєвера раніше заявляв, що країни НАТО на східному фланзі повинні протягом трьох років підготуватися до можливої конфронтації з Росією.

Нагадаємо, декілька днів тому головнокомандувач бельгійської армії Мішель Гофман заявив, що в майбутньому країна-агресорка Росія може відкрити другий фронт, але вже у Європі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.12.2023 18:53