Чехія ввела санкції проти патріарха Кирила

У середу, 26 квітня, Чехія ввела санкції проти глави Російської православної церкви патріарха Кирила.

Про це повідомляє České noviny з посиланням на рішення уряду.

Він став першим і наразі єдиним фігурантом списку санкцій Чехії, формування якого було схвалено на початку 2023 року.

Зазначається, що відтепер патріарху Кирилу заборонено в'їзд до Чехії, будь-які фінансові операції через чеські структури і має відбутися замороження будь-яких його активів у країні.

"Включення до національного санкційного списку стало можливим завдяки так званому "акту Магнітського", який набув чинності в січні", — пише видання.

Крім того, очільник МЗС Чехії Ян Липавський заявив, що для включення будь-якого суб'єкта до списку санкцій умовою є ретельно задокументована діяльність, яка порушує або загрожує територіальній цілісності, суверенітету чи незалежності.

Згідно з документом дипломатичного відомства країни, патріарх Кирило є давнім союзником російського диктатора Володимира Путіна та активно підтримує російську агресію в Україні. Він використовує своє важливе становище глави РПЦ та своїми проповідями та публічними виступами дає релігійне виправдання та пояснення російської агресії.

Нагадаємо, влада Кіпру заморозила активи фізичних та юридичних осіб, які допомагали Росії обходити західні санкції. Під обмеження потрапили особи, які мають кіпрське і російське громадянство.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першим

Світ, 26.04.2023 16:45