Фото: Facebook Ткаченка

"Чекає кримінальна відповідальність": як можуть покарати московських попів через свавілля у лаврі

На священнослужителів Української православної церкви Московського патріархату може очікувати кримінальна відповідальність у разі виявлення відсутності певних речей у Києво-печерській лаврі. Доля представників УПЦ МП буде вирішуватись після висновків аудиту.

Про це розповів міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, пише "Радіо Свобода".

"Це кримінальна відповідальність (якщо з лаври зникнуть певні речі, — ред.). Власне, діяльність комісії, куди входять у тому числі й силовики, має бути завершена до 29-го числа. І тоді ми оприлюднимо дані", — сказав Ткаченко.

Також міністр розповів, чи зможуть священнослужителі вивезти музейні цінності.

"Перевіряють. Я думаю, що це виключено. Є питання щодо мощів, які знаходяться в печерах. Але зараз доступ до печер перекритий. Тому я сподіваюся, що нічого кримінального не буде. Бо якщо буде щось кримінальне, то відповідальність негайно настане", — додав Ткаченко.

Нагадаємо, Українська православна церква Московського патріархату отримала лист-попередження від Національного заповідника "Києво-Печерська лавра" про розірвання договору. До 29 березня священники Московського патріархату повинні звільнити культові будівлі монастиря та передати майно державі.

У понеділок, 20 березня, митрополит Онуфрій разом з членами Священного Синоду Московської церкви прибули до Офісу президента. Вони хочуть донести до керівництва держави позицію своєї церкви.

Раніше Олександр Ткаченко заявляв, що представники УПЦ МП вивозять з лаври речі, які їм не належать.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 22.03.2023 14:57