Фото: Instagram Харлан

Чемпіонат світу з фехтування: жереб звів українку Харлан з представницею РФ

У першому раунді чемпіонату світу з фехтування в Мілані змагань на шаблі серед жінок жереб звів українку Ольгу Харлан з представницею Російської Федерації. Росіянка Анна Смирнова виступає під нейтральним прапором.

Про це повідомляє Fencing Worldwide..Варто відзначити, що український фехтувальник Ігор Рейзлін, який на старті мав змагатися з росіянином Вадимом Анохіним, знявся з турніру.

Раніше президент Федерації фехтування України Михайло Ілляшев повідомив, що Україна пропустить усі особисті змагання на чемпіонаті світу з фехтування, де будуть представлені росіяни й білоруси. Також у Федерації повідомляли, що до останнього намагатимуться зберігати шанси спортсменів на участь у змаганні.

На цьому турнірі розігруватимуться очки у світовий рейтинг, який визначатиме путівки на Олімпіаду-2024. Чемпіонат світу проходить з 22 до 25 липня.

Нагадаємо, спортсмени з Росії та Білорусі під нейтральним статусом візьмуть участь в Азійських іграх 2023 року. Майже півтисячі спортсменів з країн-агресорів виступатимуть у Ханчжоу.

Зазначимо, що спортсмени з Росії та Білорусі були відсторонені від міжнародних змагань з березня 2022 року після вторгнення Москви в Україну.

Раніше повідомлялось, що Парламентська асамблея Ради Європи закликала Міжнародний олімпійський комітет не допускати росіян і білорусів до Олімпіади-2024 в Парижі. Обмеження повинні діяти, поки триває війна Росії в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 25.07.2023 18:44