Фото: ілюстративне Джерело: efront.in.ua

Через обстріли дві ТЕЦ припинили видачу електрики, — "Укренерго"

У четвер, 14 грудня, в аварійний ремонт пішло три енергоблоки на теплоелектростанціях, також припинили видачу електроенергії дві ТЕЦ у південному та західному регіонах.

Про це повідомила прес-служба "Укренерго".

"На сході вчергове обстріляна одна з теплоелектростанцій, є пошкодження обладнання. Через пошкодження обстрілами та негодою електромереж обленерго припинили видачу електроенергії дві ТЕЦ у південному та західному регіонах. Також три енергоблоки на ТЕС в різних регіонах вийшли в аварійний ремонт", — йдеться у повідомленні.

У компанії закликали українців ощадливо споживати електроенергію. Водночас ліміти споживання запроваджувати не будуть, графіки відключень не вводилися та не прогнозуються.

Крім того, за даними "Укренерго", експорту електроенергії 14 грудня немає. Імпорт запланований у денні години зі Словаччини, Румунії та Молдови загальним обсягом 3 429 МВт-год.

Нагадаємо, 14 грудня у Київській області енергетики перейшли на посилений режим роботи. Головна причина — погіршення погодних умов.

Додамо, 7 грудня прес-служба "Укренерго" заявила, що в енергосистемі України склалася важка ситуація. Споживання електроенергії через похолодання перевищує прогнозоване на 2,7%. 

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що уряд й енергетики закликають українців знизити споживання електроенергії через дефіцит в енергосистемі. Крім того, прем'єр закликав громадян не підключати одночасно потужні електроприлади та переносити прання на нічні години, вимикаючи світло в невикористовуваних приміщеннях.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.12.2023 14:22