Фото: ua-energy.org

Рашисти вдарили по ТЕС на Сході: одне з міст повністю знеструмило

У понеділок, 27 листопада, російські терористи обстріляли теплоелектростанцію на Сході України. Без світла залишилося одне з міст.

Про це повідомила прес-служба "Укренерго".

Зазначається, що теплоелектростанція продовжує працювати, але сусіднє місто повністю знеструмило. Водночас аварійність блоків електростанцій залишається високою.

"Вночі ворожий обстріл завдав пошкоджень обладнанню теплоелектростанції у східному регіоні. Об’єкт роботу не припиняв. Відновлено теплопостачання міста-супутника", — йдеться у повідомленні.

Енергетики зауважили, що станом на 27 листопада через бойові дії та з інших причин без світла залишається 530 населених пунктів.

"Через обстріли є нові пошкодження в мережах обленерго в Донецькій, Харківській, Херсонській, Сумській, Чернігівській областях. Аварійно-відновлювальні роботи проводяться в залежності від ситуації з безпекою та з дозволу військових", — розповіли в "Укренерго".

Нагадаємо, 22 листопада в енергосистемі України фіксували дефіцит електроенергії. У зв'язку з цим у НЕК "Укренерго" закликали громадян економити світло, особливо у вечірні години.

Додамо, заступник міністра енергетики України Світлана Грінчук раніше заявляла, що попри погодні умови в Україні наразі не планують застосовувати графіки відключення світла. Енергетики готові до холодної зими та повністю контролюють ситуацію в енергосистемі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.11.2023 16:39