Фото: ілюстративне. Джерело: Міністерство оборони

Через техпідтримку Резерв+ в Telegram ширяться шкідливі повідомлення: українців попередили про небезпеку

В Україні шахраї через Telegram-бот поширюють шкідливі програми, які імітують технічну підтримку застосунку "Резерв+".

Як повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, архів, який поширюють шахраї, містить шкідливе програмне забезпечення MEDUZASTEALER для викрадення файлів.

Так, обліковий запис @reserveplusbot поширює повідомлення щодо встановлення "спеціального програмного забезпечення" з прикріпленим архівом.

"Щоб не стати жертвою зловмисників, утримуйтесь від взаємодії з обліковим записом @reserveplusbot у Telegram, не завантажуйте з нього файли", — наголосили у Spravdi. 

Раніше, а саме у серпні, в Україні почав роботу мобільний застосунок "Армія+". У ньому військовослужбовці можуть відправляти своїм командирам електронні рапорти. 

Про це під час презентації застосунку розповів президент Володимир Зеленський.

"За кілька хвилин і кліків можна буде зробити те, що зараз займає години або навіть дні. Також у застосунку буде АрміяID (електронні посвідчення військових, — ред.) та опитування (військових, — ред.), щоб бачити реальну ситуацію із забезпеченням наших підрозділів. Згодом будемо наповнювати його новими функціями", — заявляв очільник держави.

Нагадаємо, раніше заступниця міністра оборони України з питань цифрових трансформацій Катерина Черногоренко заявила, що станом на Міністерство оборони України виявило вже три фейкові застосунки "Резерв+", які перебували на стадії розробки. Головною ознакою підробного сайту є його вебадреса.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 16.10.2024 15:05