Фото: соцмережі

Чи буде Польща збивати російські ракети над Україною: відповідь Міноборони

Польща не збиватиме російські ракети, які летять у її напрямку. Таке рішення може прийняти лише НАТО.

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр, міністр національної оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш в інтерв'ю "Польському радіо".

За його словами, Україна вже давно говорить за те, аби ракети, які летять у західному напрямку, збивалися з території країн НАТО. Проте міністр наголосив, що Польща не буде самостійно приймати жодних рішень у цьому питанні.

"Польща не виконає вимогу Києва збивати російські ракети, які летять у бік Західної України без рішення всього НАТО", — заявив він.

Очільник Міноборони додав, що такого рішення в НАТО немає, і вказав на позицію Білого дому, який повідомив, що не хоче ескалації конфлікту.

"Звичайно, інші процедури щодо ракет на території республіки. Тоді це наше рішення", — зазначив він.

Варто зазначити, що у понеділок, 8 липня, президент Володимир Зеленський та голова польського уряду Дональд Туск підписали безпекову угоду, яка також передбачає можливість перехоплення ракет й дронів, які запускаються російські окупанти.

Стосовно можливості перехоплення російських повітряних цілей Туск заявив, що Польща потребує "однозначної співпраці в межах НАТО", адже це потребує спільної відповідальності всього Альянсу. Зокрема, Метью Міллер зазначив, що якщо очільник польського уряду захоче, то під час саміту НАТО країни-члени Альянсу можуть обговорити вищезгадане питання.

"У мене немає інформації про жодні зміни в політиці США чи НАТО, про які можна було б оголосити сьогодні, але очевидно, що щоразу, коли член Альянсу хоче порушити питання політики, він має можливість зробити це й обговорити його з іншими лідерами держав", — наголосив він.

Нагадаємо, наприкінці червня командування польської армії зафіксувало у своєму повітряному просторі кулю, яка залетіла до них з території РФ. Об'єкт перебував під пильним контролем збройних сил Польщі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.07.2024 20:42