Фото: Telegram-канал Володимира Зеленського

Чи будуть у неділю діяти графіки відключення світла: відповідь "Укренерго"

У неділю, 26 травня, в Україні відключень електроенергії не прогнозується.

Про це повідомляє "Укренерго".

"Завтра, 26 травня, протягом доби в усіх регіонах України обмеження споживання для побутових та промислових споживачів не прогнозується", — зазначили у компанії.

Водночас енергетики зауважили, що при зміні ситуації в енергосистемі про застосування заходів обмеження споживання буде повідомлено додатково.

Зауважимо, енергетики прогнозували, що 25 травня графіки відключень діятимуть довше. Це стосується Києва, Київщини, Одещини, Донеччини та Дніпропетровщини. Обмеження передбачаються з 20:00 до 24:00.

Нагадаємо, очільник Державної інспекції енергетичного нагляду України Руслан Слободян заявляв, що для відновлення української енергетичної системи, яка була значною мірою пошкоджена внаслідок масованих ракетних і дронових атак окупантів, потрібно залучити допомогу від міжнародних донорів і переглянути тарифи на електроенергію для населення.

Раніше міністр енергетики Герман Галущенко повідомив, що в Україні доведеться підвищити тарифи на електроенергію. Це пов’язано зі складною ситуацією в енергосистемі. Остаточне рішення буде ухвалено до кінця травня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 25.05.2024 20:00