Фото: ДТЕК

Тарифи на електроенергію можуть переглянути вже цього літа: деталі

Для відновлення української енергетичної системи, яка була значною мірою пошкоджена внаслідок масованих ракетних та дронових атак окупантів, потрібно залучити допомогу від міжнародних донорів та переглянути тарифи на електроенергію для населення. 

Про це повідомив очільник Державної інспекції енергетичного нагляду України Руслан Слободян, пише "РБК-Україна". 

За його словами, за останні півтора місяця сума збитків, які були завдані українській енергосистемі, перевищила мільярд доларів. Наразі невідомо, чим їх перекривати. 

"Одним лише тарифом на електроенергію чи міжнародною допомогою наразі не перекриваються ці збитки. Тобто тут, ймовірно, доведеться працювати по двох напрямках: по-перше, працювати з нашими закордонними партнерами з проханням збільшити міжнародну допомогу, можливо, із джерел заморожених активів рф. А по-друге, все-таки звернутися до внутрішніх резервів, можливо, доведеться переглянути тариф на електроенергію", — каже він.

Слободян також додав, що Національний банк України оголосив про те, що тариф на електроенергію поступово буде збільшуватися протягом наступних років.

"Можливо, перший етап доцільно буде зробити вже влітку, тому що потрібен дійсно великий фінансовий ресурс для того, щоб відновити об'єкти електроенергетики", — зазначає посадовець. 

Нагадаємо, 26 квітня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що до кінця серпня тарифи на газ в Україні не підвищуватимуть. Також до 31 травня 2024 року залишається незмінною ціна на електроенергію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 09.05.2024 03:16